Online Money Journal  

 

Acasa    Finante    Tech    Economie    Media    Toate Povestile    Portofolios    Stiri Piata    Video    Investitie    Mai multe    Vremea

De: Sandra Juajiu
Jurnalul Online Money Investigatii | Finantele dvs. de zi cu zi
Ultima actualizare la: Luni, Decembrie 09, 2013

Cum se lanseaza o afacere online de succes

Modul in care se pun bazele unei companii in primele saptamani poate prezice succesul sau falimentul afacerii in viitor, scrie Mashable.

Fondatorii a cinci startup-uri castigatoare a unei competitii care identifica afacerile cu potential nou infiintate, "Shopify Build-a-Business", au oferit cateva sfaturi utile pentru cei care vor sa inceapa un business in mediul online.

La competitie au participat 100.000 de startup-uri, insa numai cinci au fost premiate pentru strategia prin care si-au pus bazele la inceput: GameKlip, care comercializeaza un controller de gaming pentru smartphone-uri, GoldieBlox, magazin online cu o serie de carti cu jucarie pentru copii, Fresh-Tops, un magazin de moda exclusiv, Canadian Icons, muzeu si magazin online si SkinnyMe Tea, care vinde un produs natural pentru slabit si detoxifiere.

In ceea ce priveste domeniile de activitatea, in online acestea sunt cat se poate de diverse: magazine online, servicii web, consultanta si multe altele. Daca aveti un buget foarte restrans, se recomanda initierea unei afaceri la domiciliu, in acest mod scutiti o serie de cheltuieli foarte mari, lucru ce va face un start-up mult mai usor spre deosebire de o afacere clasica. Un alt mare avantaj al unei afaceri online pornita de acasa este faptul ca, in cazul in care aceasta nu renteaza, dvs. o sa va fie mai greu sa va restabiliti financiar dupa deoarece investitia initiala si costurile intretinerii acesteia sunt mai mici.

Hotarati si actionati


Toti cei cinci antreprenori au descoperit o problema care avea nevoie de o solutie. In loc sa lase ideile sa le "scape" printre degete, au decis sa creeze solutii. Ryan French, fondatorul GameKlip, se afla intr-o dilema legata de un controller pentru smartphone.

"Am inceput sa caut o solutie la problema pe care o aveam in loc sa caut un produs pe care sa-l vand", a spus Ryan.

Testati de mai multe ori


Un motiv principal pentru care multi antreprenori dau gres este faptul ca investesc mult timp si bani in produsele lor inainte de a vedea daca exista o piata pentru ele. Castigatorii concursului Shopify si-au testat produsele din perspectiva pietei inainte de a le lansa.

Managementul Fresh-Tops a presupus la inceput ca ambalajele atragatoare le vor creste vanzari, apoi au realizat imediat ca este mai bine sa se concentreze pe livrare rapida si pe calitatea produselor decat pe ambalare, care le micsora profiturile.

"Incearca pana gasesti cea mai buna varianta. Fii versatil si flexibil, vei invata si vei creste din mers", a spus Nella Chunky, fondatoarea Fresh-Tops.

Stapaniti bine procesul de productie


"Incearca sa gasesti atelier in apropiere. Faptul ca poti sa mergi sa stai de vorba cu oamenii implicati in procesul de productie este inestimabil", a spus fondatorul GameKlips.

Pentru Fresh-Tops, gasirea unei fabrici de imbracaminte depinde de relatii.

"Cunoasterea oamenilor din industrie a jucat un rol imens in dezvoltarea companiei. Am gasit toti producatorii prin recomandari si relatii", a spus Chunky.

Canadian Icons a identificat relatia cu clientii ca fiind serviciul care ar putea adauga valoare procesului de productie. Firma a inceput sa livreze produse in maxim 90 de minute pe o raza de 45 km si sa accepte returnarea produselor, fara intrebari si suportand taxele postale.

Gasiti resurse neexploatate


Folosirea mediilor sociale si asistarea de catre mentori i-a ajutat foarte mult pe cei cinci antreprenori sa isi asigure calea spre succes.

SkinnyMe Tea foloseste reteaua Instagram, unde are peste 180.000 de membri.

"Nu vorbim doar despre produs, discutam despre orice subiect din industria sanatatii si promovam produsul nostru ca parte a unui stil de viata sanatos", a spus fondatoarea SkinnyMe.

GameKlips urmarea forumurile pe Internet pentru a afla despre gradul de satisfactie al clientilor. Pentru expedieri, GameKlips foloseste o aplicatie numita ShipStation care preia automat comenzile clientilor si creaza etichete pentru colete. Inainte, livrarile ii dadeau dureri de cap antreprenorului, care trebuia sa copieze si sa introduca manual adresele pe site-ul furnizorului de servicii postale.

Start-up-ul cu buget cat mai redus

Iti ecomandam sa apelezi la un imprumut de la Provident, pentru a beneficia de acesta te rugam sa accesezi bannerul de mai jos.


 

Reclame